We insure your holiday

Veelgestelde Vragen


ALGEMEEN

1. Kan ik een polis onv mijn firma afsluiten ? Ja
2. Wie kan een polis afsluiten ? Iedereen die in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk of in het verenigd koninkrijk woont.
3. Wat omhelst Europa ? Bij Sunassistance is dat Europa + Egypte, Marokko, Tunesië Cyprus, Turkije, Andorra, Monaco, San Marino, Liechtenstein, Vaticaanstad, Bosnië-Herzegovina, Servië, en Montenegro, VJR Macedonië,
4. PAYPAL ? Is betalen via Paypal wel veilig ? Het is één van de veiligste betaalmogelijkheden op het internet.
5. Kan ik dag en nacht – 365 dagen per jaar beroep doen op Sunassistance ? Ja, onze bijstandcentrale is altijd tot uw dienst.

WAARBORGEN

1. Zijn voorafbestaande ziektes gedekt in de annuleringspolis ? Ja, als er volgens de behandelende arts geen tegenindicatie was op het moment van de boeking van de reis.
2. Krijg ik iets terugbetaald als ik vervroegd moet terugkeren naar huis. U krijgt de niet genoten vakantiedagen terugbetaald op voorwaarde dat het om een gedekte repatriëring gaat.
3. Ben ik gedekt als ik een zakenreis maak ? Ja
4. Zijn de klassieke wintersporten steeds gedekt in de standaard bijstand ? Ja
5. Is diepzeeduiken standaard verzekerd ? Ja, tot -10 m. Duikers die dieper duiken dienen de waarborg sportgarantie te nemen. (dekking tot -45m)
6. Als er zware schade aan mijn woning is, kan ik dan gerepatrieerd worden ? Ja
7. Ik ben het slachtoffer van een diefstal/ verlies. Is alles dan verzekerd ? Nee, er zijn een uitsluitingen zoals sportmateriaal, zonnebrillen, muziekdragers en gegevensdragers -> mp3, ipod en ipad, gsm : zie de algemene voorwaarden.
8. Moet ik altijd naar de politie gaan igv diefstal. Ja, u moet altijd een PV hebben en daarnaast zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelen. Igv verlies van bagage op de luchthaven dient u altijd een PIR attest te vragen. (Property irregularity report)
9. Ik ga op reis met de auto. Vanaf wanneer ben ik verzekerd ? Vanaf het moment dat u vertrekt naar uw bestemming.
10. Wat is het maximum gewicht van een verzekerd voertuig ? 3.5 ton
11. ANNO Polissen : Is mijn voertuig ook in België verzekerd. Als u de optie voertuig gekozen hebt is uw voertuig heel het jaar verzekerd in heel Europa, dus ook in België vanaf uw woning.
12. Is een vervangwagen inclusief als ik de waarborg voertuig heb ? Ja, zowel in binnen als in buitenland.
13. Tot welk bedrag zijn de sleepkosten beperkt. Ze zijn onbeperkt. Enkel voor voertuigen van meer dan 5 jaar oud beperken we de sleepkosten tot de werkelijke waarde van het voertuig.
14. Wordt de Annopolis automatisch hernieuwd na een jaar? Nee, de polis loopt af na 364 dagen. Een maand voor de einddatum wordt u gevraagd of u zich voor een nieuw periode van 364 dagen wenst te verzekeren. Als u opnieuw de premie betaald bent u terug verzekerd. Als u niet betaald eindigt de polis op einddatum.
15. Zijn er poliskosten ? Ja, deze bedragen 5 Eur per polis.